Skip to content

Onze kaart

Welkom in Brasserie De Riddershoeve!
Graag stellen wij u onze culinaire mogelijkheden voor…

Zomer menukaart

Hieronder vindt u onze zomer menukaart.

Verkrijgbaar vanaf dinsdag 22 april 2025.

Bekijk ook zeker onze seizoensgebonden suggesties!

LUNCH (VAN 12U - 17U)

Croque Monsieur: enkel
/ dubbel
10
16
Croque Madame: enkel
/ dubbel
11
17
Croque Hawaï: enkel
/ dubbel
11
17
Italiaanse croque (mozarella, parmaham, zongedroogde tomaat)
/ dubbel
12
18
Barra gallega met rundercarpaccio, rucola, zongedroogde tomaat en truffelmayonaise16
Fosette met tonijnsalade, olijven en kappertjes17
Fosette met gegrilde groenten en hummus (vegetarisch)16
Uitsmijter met katenspek en bruin brood, mesclun, tomaat, komkommer16
Glutenvrij brood verkrijgbaar

VOORGERECHTEN

Tomatenroomsoep met basilicum en mozzarella bolletjes9
Ravioli van geitenkaas, pompoen, pompoenpitten en salie19
Tartaar van Saku tonijn, kimchi en wasabi cracker21
Rundercarpaccio, Thaise vinaigrette, selder, koriander en cashew nootjes19
Scampi lookboter of van de chef (5 stuks)19
Ambachtelijke kaaskroketten (2 stuks)18
Ambachtelijke garnaalkroketten (2 stuks)21
Duo van kaas- en garnaalkroket (2 stuks)19
Inclusief brood

KINDERGERECHTEN

Chipolata met puree, jus en appelmoes12
Mini vidé met frietjes12
Spaghetti bolognaise12
Curryworst met frietjes12
Fishsticks met spinaziepuree12
Half ribbetje met slaatje en frietjes12
***JUNIORMENU***
Keuze uit kindergerecht + kinderijsje + verrassing uit De Schatkist
15

VERSE PASTA'S

Verse zalmlasagne met spinazie en zure room24
Verse lasagne van de chef (spinazie, ham, zongedroogde tomaat)22
Melanzane alla parmigiana (vegetarisch)24
Verse spaghetti chitarra met bolognaisesaus18

SALADES

Salade geitenkaas, spek, balsamicodressing, appel, rozijn en noten24
Salade Niçoise met kort gegrilde Saku tonijn, boontjes, ei en ansjovismayonaise25,5
Caesarsalade met kip, spek, ansjovis, ei en croutons24
Poke Bowl, Sushi-rijst, bonen, avocado, komkommer, wasabi noten en Hoisinsaus met:
– Saku tonijn, kort gegrild
– Crispy chicken
– Vegetarische Gyoza (Japanse dumplings – vegetarisch))


28
25
24
Inclusief brood

Vlaamse Klassiekers

Stoofvlees met witloofsalade26
Vol-au-vent van hoevekip met Hollandaisesaus en een fris slaatje25
Vispannetje met kreeftensaus en puree29

Hoofdgerechten

Visgerechten
Scampi’s 13/15 (9 stuks) met lookboter of van de chef30
Gebakken heilbot, bimi, prei, beurre noisette en pommes château29
Tonijnsteak Saku, kort gegrild, noedelsalade, edamame, paksoi, beukenzwam en soja-sezamdressing36
Vegetarische gerechten
Vegan burger, tomaten, vegan kaas, guacamole, zoetzure sjalot26
Bloemkoolsteak, chimichuri, bloemkoolcrème en pijnboompitten26
Vleesgerechten
Filet mignon (220gr) met pittige tomatensalsa en saus naar keuze 33
Kalfs ossobuco alla Milanese met pasta35
Klassieke hamburger, peperbun, cheddar, tomaat, bbq saus, frieten28
Italiaanse steak tartaar, basilicummayonaise en Parmezaan koekje28
*Supplement: saus (peperroom, archiduc, bearnaise)4
**Supplement: witloofsalade, koolsla, tomatensalade, sla mix5

DESSERTEN

Fijne appeltaart met speculaasijs 12
Klassieke chocolademousse10
Moelleux van bittere chocolade met vanille-ijs (wachttijd 12 minuten)14
Chunky Brownie met crème Anglaise12
Mango mousse met pistache nootjes12

PANNENKOEKEN & WAFELS (VAN 14U - 17U)

Brusselse wafel met suiker8
Brusselse wafel met slagroom10
Brusselse wafel met verse aardbeien (seizoen: juni tot september)12
Huisgemaakte pannenkoeken (2 stuks met suiker / siroop / confituur)8
Kinderpannenkoek4
Pannenkoeken ‘Mikado’ (2 stuks met ijs en chocoladesaus)12

Roomijs Geybels

Kinderijsje (vanille, aardbei en discobolletjes)5
Mini-Dame Blanche6
Coupe vanille7
Coupe mokka7
Coupe chocolade7
Coupe Dame Blanche (warme chocoladesaus)10
Coupe Stracciatella10
Coupe Brésilienne (2 bollen vanille, 1 mokka, nootjes en karamelsaus)10
Coupe Advocaat (2 bollen vanille en 1 bol chocolade en advocaat)11
Coupe sorbet (2 bollen mangosorbet, 1 bol passievruchtsorbet)11
*Supplement slagroom2

De Riddershoeve

Of kom onze seizoensgebonden suggesties ontdekken