Onze kaart

Welkom in Brasserie De Riddershoeve!
Graag stellen wij u onze culinaire mogelijkheden voor…

De Riddershoeve

Al decennia lang bieden wij de inwoners van Schoten en omgeving de beste service op vlak van gastvrijheid en gezelligheid in de Riddershoeve.

Wij zijn alle dagen open (ook op feestdagen) voor een hapje of een drankje naast het kasteel van Schoten.

ONZE MENU KAART

SNACKS

Croque Monsieur: enkel
/ dubbel
7
11
Croque Madame: enkel
/ dubbel
10
15
Croque Hawaï: enkel
/ dubbel
11
15
Croque zalm, boursin, appel en rode ui
/ dubbel
12
16
Uitsmijter met Breydelspek, gesmolten kaas12
Broodje Delano (kip, spek, ijsbergsla en dressing)11
Waldkorn met gerookte zalm, rode ui en dillesausje13
Waldkorn met brie, honing, rozijnen en noten11

VOORGERECHTEN

Tomatensoep met balletjes en lookcroutons6
Ambachtelijke kaaskroketten14
Ambachtelijke garnaalkroketten16
Duo van kaas- en garnaalkroketten15
Carpaccio van rode biet, zure room, zongedroogde tomaat (vegetarisch)14
Toast gerookte zalm met mierikswortel15
Aziatische rundscarpaccio, koriander, limoen, geroosterde pinda’s, vissaus en rode peper15
Truffelkroket met mesclun en truffelmayonaise13

KINDERGERECHTEN

Curryworst met frietjes9
Fish sticks met spinaziepuree11
Kinderportie ribbetjes met frietjes11
Spaghetti junior9
Vol-au-vent met frietjes11

PASTA'S EN WOKGERECHTEN

Spaghetti bolognaise14
Lasagne van de chef16
Lasagne met tofu en spinazie (vegetarisch)16

SALADES

Salade van geitenkaas, appel, honing dressing, notenmengeling16
Caesar salade18
Thai beefsalade met mango, koriander, chilpeper en munt18

De Klassiekers

Belgisch rundsstoofvlees met witloofsalade
18
Vol-au-vent met mousseline18
Spareribs met gepofte aardappel, looksaus en ananas21
Rollade van kip, mozzarella en tomaat, peperjus en aardappelwaaier24

VLEESGERECHTEN

Gegrilde entrecote van Aberdeen Agnus (350gr) met een slaatje of warme groenten (saus naar keuze)29
Filet pur van Britse Hereford met slaatje naar keuze of warme groenten (saus naar keuze)31
Lamskroon met torentje van ratatouille en jus van rozemarijn29

VISGERECHTEN

Slibtong met een fris slaatje en huisgemaakte tartaar23
Fish-and-chips met huisgemaakte remouladesaus en friet van zoete aardappel21
Op vel gebakken kabeljauw, parelcouscous, hollandaisesaus en courgette spaghetti26
Wok surf en turf23

DESSERTEN

Fijne appeltaart met speculaasijs8
Rubi-Chic (rood fruit, platte kaas, fijne biscuit en een coulis van rode vruchten)8
Krokantje van chocolade duo9
***
Kinderijsje (vanille en aardbei)4
Coupe vanille / mokka / chocolade6
Coupe Dame Blanche (warme chocoladesaus)7
Coupe Panaché (mokka, vanille en chocolade)6
Coupe Brésilienne7
Coupe Advocaat10
Supplement slagroom1,50

PANNENKOEKEN & WAFELS (VAN 14U - 18U)

Wafel met suiker6
Wafel met slagroom7
Pannenkoek suiker / siroop / confituur5
Pannenkoek met ijs en chocoladesaus9
Kinderpannenkoek4

De Riddershoeve

Of kom onze seizoensgebonden suggesties ontdekken